Ето, че дойде сезона на тиквата и днес се сетих за една позабравена рецепа на кексчета с тиква и пълеж от крема сирене "ФИЛАДЕЛФИЯ", които са изключително вкусни и не са никак трудни за приготовяне.
Ето и рецептата:
Общо: 24 бр.
Продукти:
За плънката :
1 пакет крема сирене, омекотена
1 чаена чаша пудра захар
¼ ч.л. екстракт от ванилия
За кексчетата:
3 чаши брашно
1 чаена лъжичка. канела
1 чаена лъжичка. смляно индийско орехче
1 чаена лъжичка. сол
1 чаена лъжичка. сода
4 големи яйца
2 чаши захар
2 чаши пюре от тиква
1 ¼ чаши растително масло
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 чаена чаша = 200 ml
За заливката:
½ чаена чаша захар
5 супени лъжици. брашно
1 ½ чаена лъжичка. канела
4 супени лъжици. студено безсолно масло , нарязано на парчета
Начин на приготвяне:
За плънката: комбинирай крема сирене, ванилията и пудрата захар в средно голяма купа и разбъркайте добре , докато се получи гладка смес. Приготвения крем се завива с найлон и се слага в хладилника.
За кексчетата: Загрейте фурната до 180 ˚ С, и в тавичка за кексчета се слагат хартиени подложки. В средно голяма купа, комбинирайте брашното, канелата, индийското орехче, карамфила, солта и содата за хляб; всичко се смесва. В купа с миксер се разбиват заедно яйцата, захарта, пюрето от тиква , ванилията и маслото. Разбива се на ниска скорост на миксера докато се получи гладка смес. Добавят се и останалите съставки и всичко се разбива заедно .
За топинг: смесва се захарта, брашното и канелата в малка купа. Добавя се маслото и се нарязва на парчета върху по-горните съставки и се разбърква с блендер или два ножа , докато сместа стане ронлива . Оставя се в хладилник, докато се приготвят кексчетата, слага се най-накрая отгоре преди да се сложат във фурната .
В тавичката за кексчетата се слага малко количество тесто , колкото да покрие дъното ( 2 и половина чаени лъжичи ) . Взема се една-две лъжички от сместа от крема и се слага в самия център на всяка чаша . Разделете останалото тесто по чашките на формат. Поръсете една супена лъжица от сместа с топинга върху всяко кексче.
Пече се за 20-25 минути . Изважда се и се изчаква да се охладят напълно.
Внимавайте преди да сервирате, пълнежа с кремата сирене да не е много горещ!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар