сряда, 4 ноември 2015 г.

Сметанова торта с ананас и кокос










През лятото като си бяхме в София, ходихме с дъщеря ми и братовчедка ми в любимата ни сладкарница "Маркрит" . Там почти винаги си поръчвам и хапвам парче от най-вкусната еклерова торта с ванилов крем и боровинки. Този път вниманието ми беше привлечено, от току-що заредената витрина  с различни изкушаващи нови пасти и торти. Погледът ми попадна на един интересен сладкиш с ананас. Изкуших се да го опитам и не съжалявам. Надявам се, че успях да го пресъздам в мой вариант, толкова бърз за направа и изкушаващо вкусен препоръчвам ви го.  :)



Необходими продукти: 

1 1/2 кофичка заквасена сметана
2 чаени чаши пудра захар

1 супена лъжица течна ванилия или 2 пакетчета на прах
4 пакетчета желатин разтворени в сока от ананаса
1 чч кокосови стърготини
1/2 пакет обикновени бисквити или бутер бисквити като тези посочени по-долу. 
1 1/2 кутия нарязан и изцеден ананас1 чаена чаша = 200 ml


Начин на приготвяне:

Сметаната се смесва с пудрата захар и ванилията, добавят се изцедения плод от ананас, бисквитите, които са начупени на едри парчета, добавя се желатина и кокоса. Разбърква се всичко, поставяте във намаслена форма за торта и се слага във фризера за не повече от 30 минути.  След като се стегне се декорира с кокос или плод от ананас на филийки, аз понеже нямах такъв използвах плод - звезда. После се съхранява в хладилник. Това е. 



Няма печене и са ви нужни не повече от 10 минути за направата на сладкиша. 



Добър Апетит ! :)




1 коментар:

  1. Mr Green | Casino - Dr. MD
    Mr 정읍 출장샵 Green is the Director 이천 출장샵 of Customer Service, Operations, and Diversity 전라북도 출장안마 Development. Dr. Green's background includes developing a consulting 김포 출장안마 experience as an Phone Number: +1-877-8783-7232 경상북도 출장샵

    ОтговорИзтриване