понеделник, 11 януари 2016 г.

Пиле Терияки с ориз




Пиле-терияки с ориз, рецепта я взаимствах от интернет от един от готварските блогове. Много бързо стана любима на семейството ми. Обичаме сладко-киселия вкус на соевия сос смесен с кафява закар и мед, примесен с аромата на чесън и джинджифил... уникално вкусно. Вярвам, че и на вас ще ви хареса :) .





Необходими продукти: 


500 гр. пилешки флейки
1/3 чаша соев сос
1/4 чаша кафява захар
2 супени лъжици мед
1/2 супена лъжица нарязан на дребно чесън
1/2 супена лъжица нарендан на ситно джинджифил
1 чаша бял кръгъл ориз2 чаши вода
2 супени лъжици масло
1/3 чаена лъжичка къри
1/3 чаена лъжичка куркума
1/3 чаена лъжичка джоджен
1 чаена чаша с грах и моркови от кутия

сусам
сол

Една чаена чаша е 200 млл

Рецепта:



Нарежете пилешки флейки на кубчета, сложете ги в тиган или средна теднджера с вода и ги сварете до изпаряване почти напълно на водата, 5 минути преди да станат готови добавете чесъна, джинджифила, соевия сос, кафявата захар и медта в тиган докато месото е напълно сварено и сосът се е превърнала в гъста глазура, поръсете със сусам. 
В отделна тенджера сложете оризът да се свари, докато стане пухкав, разбърквайки внимавайте да не залепне. След като е готов ориза добавете маслото, джоджена, кърито, куркумата и сол на вкус.Поднесете заедно с пилешките хапки. 
Рецепта е лесна и бърза за направа.

Добър апетит! :) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар