За 12 броя палачинкище са ви необходими следните продукти:
350 мл прясно мляко
2 яйца
200 грама обикновена брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка захар
сол
олио
Начин на приготвяне:
В една купа разбите млякото и яйцата. В отделна купа пресейте брашното, сложете бакпулвера, добавете щипка сол и захарта. Направете кладенче в купата с брашно и постепенно се изливайте в сместа от мляко и яйца. Разбийте добре.
Намажете незалепващия тиган с малко олио и се поставете на умерен огън. Когато тигана е достатъчно загрят, сложете половин черпак тесто в тигана, за да се образуват една палачинка, която е около 10 cm в диаметър.
При печене започват да се образуват мехурчета на палачинката, печете до златист цвят, след това обърнете от другата страна.
Аз ще похапна тези дни от плодовете,но няма да казвам колко ще завиждам на тези които лакомо ще нападнат палачинките!
ОтговорИзтриванеХехе Милена, няма ги вече палачинките, не останаха :D. Едвам успях една да си хапна, за да видя как са станали и аз като вас предпочитам повече плодовете
Изтриване