понеделник, 9 февруари 2015 г.

Питка венец

Питка венец



Пълнеж за венеца


4 продълговати парчета бекон разделени наполовина
2 сварени яйца
2 стръка зелен лук нарязан на ситно
4 кисели краставички, нарязани на ситно
1 чаена чаша настърган кашкавал моцарела







Приготовление:

Както писах вече в рецептата за питката бях отделила малко от тестото. Разточих една не много голяма кора км 15 см която разделих на 8 триъгълника. Поставих ги върху готварска хартия подредени в кръг, така че да оформят звезда, намазах ги със зехтин и сложих бекон върху всеки триъгълник. В една купа на ситно настъргах яйцата и ги смесих с всички продукти посочени по-горе. За съжаление нямаше как да снимам оформлението. В кръг като пръстен, се поставя сместа и се покрива с тестото - острия връх на триъгълника от тестото покрива сместа и отива навътре, така че да се оформи венец, показан по-горе. Пече се на 180С градуса или 375 F, около 20 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар